Sevgililer Günü İçin Hediye Önerileri

21-01-2021 10:25
Sevgililer Günü İçin Hediye Önerileri

Sevgili ve sevgililik kavramı iki kişinin eşit koşullarda duygusal anlamda birbirine bağlılık duyması olarak tanımlanır. Genellikle sevgililik flört etme ile birlikte kullanılsa da sevgililik flörtün çok daha ileri aşaması, daha fazla bağlılığın ve sorumluluğun geliştiği durumdur. Sevgililik denince, bir ilişkiden sevgiden, duygusallıktan ve bağlılıktan bahsedilir. Sevgililer gününde, anıların biriktirildiği birlikte geçirilen zamanın özel olması ve unutulmaz olması nedeniyle hediye almak gibi bir arayışa gireriz.

Sevgililer Gününde Klişelerden Kaçmak

Günümüzde internetin ve sosyal medyanın yoğun olarak kullanılması özel günlerden biri olan sevgililer gününü klişeleştirir. Sosyal medya, günümüzde görsel olarak belli trendleri paylaşır, kişileri manipüle eder ve bunları kabul görür duruma getirir. Bir süre sonra ise kısır döngüye dönüşür. Sevgili ve sevgililik kişilerin özel ilişkileridir. Klişelere bağlı kalması, klişelere takılmış olması, ilişkiyi özel olmaktan çıkarır. Oysa karşılıklı ilişkide kişilerin birbirini tanıması, nelerden hoşlandığını bilmesi hangi hediyenin onu daha mutlu edeceğini hissetmesi gerekir. Küçük hediye büyük hediye onunki gibi ya da bunun ki gibi hediye almak doğallıktan uzaklaşmak anlamına gelir. Küçük tek bir çiçek bile sevgilinin gönlünü almaya yetebilir.

Kişileştirilen Hediyeler

Sevgililer günü hediyesi sevdiğimiz insana verdiğimiz değeri somutlaştırmak ve göstermektir. Hediye bir araçtır. İlişkiyi pekiştirmek açısından, aldığımız küçük hediye ile sevgilimizi mutlu etmek isteriz. Genellikle özel günlerde aldığımız hediyeler karşımızdaki kişiye özel günde kendisini unutmadığımızı, bizim için önemli olduğunu ifade etmek içindir. Ancak unutulmaması gereken bir diğer konu, hediyenin gerek sevgiliye gerek ilişkiye verdiği mesajdır. Bu mesajlar genellikle şu şekildedir;

·Onu ne kadar sevdiğimizi ve asla unutmayacağımızı tekrar hatırlatmak,

·"Seni önemsiyorum seni mutlu etmek için bu hediyeyi aldım” demek,

·"Seni mutlu etmek için çabalıyorum çünkü bu beni mutlu ediyor” mesajı verebilmektir.

çiçek

Çiçeklerin Anlamları

Çiçekler sevgiyi, duygusallığı içinde çok yoğun olarak barındırır. Özellikle duygusal ilişkilerde veya duyguların yoğun olduğu durumlarda onlara anlam yüklenmiş ve çiçeklerden mesajlar alınmıştır. Birçok çiçeğin anlamı ve hikâyeleri dilden dile dolaşır. Bu hikâyelerle ve efsanelerle geleneksel durumdadır. Bu mesaj halk arasından günümüze kadar gelmiş ve bugün kabul görmüştür. Bizim gibi geleneksel toplumlarda, geçmişimize baktığımızda çok eski bir tarihi sürece dayanır. Çiçekler ve anlamları şu şekildedir;

·Beyaz gül masumiyet göstergesidir

·Sarı Glayör kıskançlık anlatır

·Kırmızı gül seni seviyorum

·Pembe gül gönlüm sende

·Orkide gururlu ve mağrur

·Lilyum güven

·Sarı gül sıcak Sevgi

·Beyaz karanfil saflık ve temizlik

·Pembe karanfil içtenlik samimiyet

Bu örnekler çoğaltılabilir. Genellikle çiçekler sıcak ve duygusallığı yansıttığı için birçok çiçeğe birçok anlam yüklenmiştir.

Sevgililer Günü'ne Özel Yemek Ve Tatlı Tarifleri

Sevgililer günü varolan duygusal ilişkinin daha pekişmesi iki sevgilinin birbirlerine biraz daha yakın olduğunu göstermesidir. Yaşanan özel günü, uzun vadeli yaşama taşımak için o günü hediye ile veya birbirlerine yaptıkları ikram ve sunumlarla taçlandırmak isterler. Sevgililer gününde alınacak küçük bir hediyenin yanı sıra sevgiliye ikram edilecek tatlı ve yemekte çok özel ve anlamlı olur. Yemek ve tatlı sunumu da sevginin iyi ifade edilme biçimidir. Sevgililer gününe özel, onu mutlu edebileceğiniz birçok tatlı veya yemek çeşidi vardır bunlar;

·Çikolatalı sufle

·Cheesecake

·Milföy tatlısı

·Profiterol

·Kurabiye

·Kedidili pasta gibi birçok tatlı yapılabilir ve sevgiliye ikram edilir.

Ayrıca tatlının yanına yine pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz güzel sunumuyla bir yemek de ikram edebilirsiniz.

kek 

Sevgililer Gününü Ayrı Kutlamak

Sevgililer günü kutlamalarını kişilerin kendi tercihleri belirlemelidir.Klişelerden uzak gündem yaratılan trendlerden farklı bir biçimde sevgililer günü kutlaması yapılabilir. Sevgililer günü iki kişinin sürdürdüğü özel ilişkinin, özel bir günde taçlandırılması durumudur. Dolayısıyla sevgililerin birbirleri için yapacağı özel ve anlamlı kutlama çok daha hatırlanacak, hatırda kalacak ve iki kişiyi birbirine çok daha sıkı bağlayacak anlamlar içerir. Dolayısıyla sevgililik özel bir birliktelikse bunu sevgililer gününün dışında kalarak da kutlayabilirsiniz.Her gün sevgililer günüymüş gibi de kutlayabilirsiniz veya özel bir güne ihtiyaç duymadan var olan sevgiyi karşılıklı davranış ve yaşam biçimlerinizle daha da anlamlı hale getirebilirsiniz. Sevgililik özel bir ilişki olması dolayısıyla birbirini tanıma, nelerden hoşlandığını bilme, sevdiği insana özel davranma, var olan ilişkiyi hem çok uzun vadeye taşır, hem de çok daha sıkı sevgi bağlarıyla birbirine bağlar.

Sevgili Olmanın Sevgililere Kattıkları

Sevgili olmak iki kişinin aynı duyguları hissederek aslında göremedikleri ama hissettikleri bir ilişkidir. Sevgili olmak sıradan bir durum değildir. İlişkinin her iki kişi içinde sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları ilişkinin durumu belirler. Öncelikle 2 kişinin duygusal birlikteliği, sorumluluk duygusu ile aidiyet duygusu da yaratır.Bu durum var olan ilişkinin doğru ilerlediğini, ayakları yere basan sağlam ve biz olmayı başardıklarını gösterir. Sevgili olmak, birbirlerinin hoşlandıkları şeylerden hoşlanmak, farklı bakış açıları olsa bile anlayış göstermektir. Belli zamanlarda veya herhangi bir zaman diliminde birbirini mutlu etmek, bunun için çaba göstermek değer vermek bir ilişkide olması gereken önemli durumlardan biridir. Böyle bir ilişkinin sevgililer günü gibi özel günlerde daha anlamlı olacağı, hediye alınmadığı durumda daha anlamsız olması diye herhangi bir şey söz konusu olmaz. Sevgililer günü hediyeleri ilişkiyi belirlemez, ilişkiyi kişilerin kendileri belirler. Yaşamdan ne bekledikleri, ne istedikleri ile ilgilidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.