Sadece Hesap Makinesiyle Yazıldığında Anlamlı Olan Sayılar

29-03-2021 10:47
Sadece Hesap Makinesiyle Yazıldığında Anlamlı Olan Sayılar

Hesap makinesi, herkesin hayatının bir döneminde kullandığı en işlevsel araçların başında yer alır. İlk ve ortaokulda pek çok işlemi yaparken veya üniversitede ileri düzey sayısal hesaplamalar sırasında çeşitli hesap makinesi seçeneklerinden yararlanılır. Ofislerin ve iş yerlerinin de olmazsa olmazları arasında yer alan bu cihazları çok daha eğlenceli bir şekilde kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Yalnızca hesap makinesiyle yazıldığında anlamlı olan sayıları keşfederek en sıkıldığınız anlarda bile kendinize eğlence çıkarabilirsiniz. Hesap makinesiyle yazarak anlamlı hale getirebileceğiniz en popüler sayıları keşfetmeye ya da kendi kelimelerinizi yaratmaya ne dersiniz?


İhtiyacınıza Uygun Hesap Makinelerini Keşfedin

Piyasada çeşitli yeteneklere sahip yüzlerce farklı hesap makinesi var. Farklı ders türleri ve işlemler için değişik hesap makinelerinden yararlanmanız gerekir. Güneş enerjili, pille çalışan, üç işlevli, iki işlevli, tek işlevli, grafik vebilimsel hesap makinesi seçeneklerinin her biri farklı amaçlara hizmet eder.

Özellikle öğrencilerin en iyi arkadaşı olan hesap makinesi için doğru modele yatırım yapmak önemlidir. Günümüzde bazı hesap makineleri uygulama bağlantılarıyla akıllı telefon veya tabletler üzerinden kontrol edilir. Geleneksel hesap makinesi seçenekleri temel işlevleri yerine getirirken aynı zamanda anlamlı sayılarla kendi eğlencenizi yönetmenize izin veren en yaygın modeller arasındadır.

 

Hesap Makinesiyle Yazı Nasıl Yazılır?

Öğrenciler, onlarca yıldır matematik derslerini daha keyifli hale getirmek için hesap makinelerinde anlamlı kelimeler yazarlar. Hesap makineleri tarafından geleneksel olarak kullanılan yedi bölümlü ekranın özelliğini ifade eden bu sayılar ters tutulduğunda Latin harflerine benzerlik gösterir. Bu işlev kullanılarak oldukça yaratıcı ve eğlenceli şekilde çeşitli kelimeler türetebilirsiniz.

Anne ve babalarınızın kullandığı daha eski ve geleneksel hesap makineleri bu işlev için harikadır. Geleneksel Casio hesap makinesi modelleriyle okulda veya işte geçirdiğiniz vakti daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

 

Hesap Makinesiyle Yazıldığında Anlamlı Olan Sayılar Nelerdir?

Hesap makinesine yazdığınız her sayı, ters çevirdiğinizde farklı bir harfe benzer. Bu harfleri birçok kelime yazmak için kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz harflerin listesi: [3] 0 = O / D 1 = I 2 = Z 3 = E 4 = h / A 5 = S 6 = g / q 7 = L / t 8 = B 9 = G / b şeklinde sunulur. Bu harflerle kendi yaratıcılığınızı kullanarak çeşitli kelimeler oluşturabilirsiniz.

Hesap makinesiyle yazılan klasik kelimeler için öncelikle heceleme işlemi yapılır. Tüm harflerin yukarıdaki listede yer alan sayılarla eşleşip eşleşmediğini kontrol ederek kendi özel kelimelerinizi türetebilirsiniz.

·LEBLEBİ kelimesini oluşturan 1837837 rakamları en klasik kelimeler listesinin başında yer alır.

·OBEZ de benzer şekilde 2380 kelimesiyle oluşan eğlenceli sayılar arasındadır.

·ELBİSE ise 351873 sayılarıyla ifade edilir.

·Küçük çocukların yemekte ilgisini çekmek için 32835 sayılarıyla SEBZE yazabilirsiniz.

·Dijital dünyanın kahramanlarından GOOGLE yazmak için ise 376006 kullanılır.

Hesap makinesiyle yazarak anlamlı kelimeler yaratabileceğiniz diğer sayılar ise 19235: SEZGI, 173517: LISELI, 37021: IZOLE, 19715: SILGI, 1719718: BILGILI, 1732839: GEBZELI, 3732732: ZELZELE, 39738: BELGE, 1751505: SOSISLI, 73815: SIBEL, 73539738: BELGESEL, 50293: EGZOZ, 7321: İZEL, 21237: LEZİZ, 16715: SİLGİ ve 21516718: BİLGİSİZ olarak örneklendirilebilir. Dilerseniz kendi özel kelimelerinizi hesap makinesinde yazarak eğlenceli bir oyun yaratabilirsiniz.

 

Hesap Makinesi Nasıl Çalışır?

Çoğu hesap makinesi pil yardımıyla çalışır. Ancak güneş enerjisi kullanarak çalışan bazı özel hesap makinesi türleri de bulunur.


Bilimsel Hesap Makinesi Ne Amaçla Kullanılır?

İşiniz veya eğitiminiz karmaşık matematiksel denklemleri ve problemleri çözmenizi gerektiriyorsa o zaman bu uygulamalar için bilimsel hesap makinelerini kullanmanız gerekir.

 

Hesap Makinesi Neye Göre Seçilir?

Trigonometrik fonksiyonlar, polinom fonksiyonları, sinüzoidal fonksiyonlar, cebirsel fonksiyonlar ve üstel fonksiyonlar gibi çoklu matematiksel fonksiyonlara sahip cihazlar arasından hangi işlevleri aradığınıza göre hesap makinesini seçebilirsiniz.


Kullanım Kılavuzu Hesap Makinesi İçin Yardımcı Olabilir mi?

Kullanım kılavuzu, yalnızca satın almayı planladığınız hesap makinesinde mümkün olan tüm farklı hesaplama türlerini gerçekleştirmenizi kolaylaştıracaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.