Ofislerin Olmazsa Olmazı On Malzeme

29-03-2021 11:49
Ofislerin Olmazsa Olmazı On Malzeme

Belli renklerdeki duvarlar, yumuşak halılar, floresan aydınlatma ve minik kabinler pek çok ofis çalışanı için tanıdıktır. Ofis malzemeleri, iş yerine biraz tarz ve kişilik katmanın harika bir yoludur. Sahip olunması gereken ofis malzemelerinin yardımıyla sıkıcı bir ofisi bile düzenli ve verimli bir çalışma alanına dönüştürebilirsiniz. Her ofiste, işleri düzenli bir şekilde yürütmek için kullanılan standart ve özel araçlar vardır. Ofislerin olmazsa olmazı on malzeme ile her zaman üretken ve verimli olmaya hazır mısınız?

Doğru Ofis Malzemelerine Sahip Olmak Neden Önemlidir?

İster yeni bir ofis alanı hazırlaması gereken yönetici veya girişimci olun ister yeni bir işe başlıyor olun işinizi yapmak için hangi araç ve gereçlerin gerekli olduğunu bilmeniz önemlidir. Masanıza ve ofis alanınıza gerekli tüm malzemeleri stoklamak mümkün olduğunca verimli olmanızı sağlar. Her ofiste bulunması gereken araç ve gereçleri yedeklemek çalışanların üretkenliğini de etkiler. Ofisinizin ihtiyaç duyduğu tüm malzemelerin bir listesini yapmak ve ürünleri tükendikçe düzenli olarak stoklamak tüm ofisin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

Ofislerin Olmazsa Olmaz On Malzemesi Nedir?

Üretim veya hizmet alanı ne olursa olsun her ofiste işlerin düzenli yürümesi için mutlaka bulunması gereken araçlar vardır. Bu ofis malzemeleri hakkında bilgi alarak ofisin temel ihtiyaçlarını karşılamaya ne dersiniz?

 

·Kâğıt: Dünyadaki her ofis masasının en temel ve en önemli parçası kâğıttır. A4, en çok kullanılan kâğıt türlerinden biri olsa da farklı boyut ve yapıdaki çeşitleri de saklayabilirsiniz.

·Temel Yazı Malzemeleri: Tükenmez kalemler, kurşun kalemler, fosforlu kalemler, jel kalemler ve pilot kalemler her ofiste bulunması gereken yazı araçları arasındadır. Toplantı notlarındaki eylem planlarınızı, düzeltilmesi gereken hataları, yapılacaklar listenizde mutlaka yapılması gerekenleri ve imzaları düzenlemek için çeşitli kalemlerden yararlanabilirsiniz.

·Notluklar: Post-it tarzı not kâğıtları, ofisteki pek çok işin daha kolay planlanmasına, yürütülmesine, yönetilmesine ve denetlenmesine yardımcı olur. Eylem planlarını not almak, sözleşmedeki bir sayfayı işaretlemek veya beyin fırtınası yapmak için notlukları kullanabilirsiniz.

·Dosya Düzenleyiciler: Ayrıntılı ve karmaşık dosyalama sistemleri içerisinde verimli ve etkin çalışma düzeni oluşturmak zordur. Bu yüzden temel klasör etiketleri ve organizerleri kullanarak düzenleme yapmanız gerekir.

·Klipsler: Bağlayıcı klipsler çok kullanışlı bir organizasyon aracıdır. Küçük, orta ve büyük formda sunulan klipsleri elinizin altında tutarak proje kaynaklarını, toplantı notlarını veya eğitim sınıflarında dağıtılacak materyalleri düzenleyebilirsiniz.

·Delgeç: Dosyaları ve evrakları düzenli bir şekilde saklamak için delgeç gibi fonksiyonel araçlara ihtiyacınız vardır.

·Zımba: Delgeç kadar çok yönlü ve düzenleyici bir diğer ofis aracı da zımbadır. Çeşitli kalınlıklardan oluşan zımbalar, belgeleri düzenli tutmanıza yardımcı olur.

·Makas: Titanyum gibi paslanmaz çelikten 3 kat daha güçlü olan makaslar, uzun süre keskinliğini koruyarak ofisteki en zor işlemlerde bile kullanılabilir.

·Kâğıt Öğütücü: Önemli ve gizli evrakları ortadan kaldırmadan önce kâğıt öğütücüleri kullanabilirsiniz. Mikro kesim, yatay kesim ve çapraz kesim gibi farklı şekilde öğüten cihazlar bulunur.

·Damga: Dosyalar ve belgeler sıkıcı olmak zorunda değil. Kişiselleştirilmiş bir lastik damgayla onları canlı hale getirebilirsiniz.

Ofisi Daha Düzenli Hale Getiren Malzemeler Nelerdir?

Ofisteki belge, dosya ve diğer tüm evrakları gruplandıran etiketler, dosyalama sistemleri, masaüstü dosya sepetleri ve klasörler ofisi daha düzenli hale getirir.

En Eğlenceli Ofis Malzemeleri Nelerdir?

Renkli kalemler, post-it’ler ve notluklar ofis masasını daha eğlenceli hale getirebilir. Çok yönlü masa lambası ve organizer gibi malzemeler de masanızı daha eğlenceli kılar.

Home-Office İçin En Uygun Malzemeler Nelerdir?

Ofiste olması gereken malzemelerin hepsi, home-office çalışma stili için de geçerlidir. Evde çalışma ortamlarını daha rahat kılmak için masaüstü tablet, telefon veya notebook stantları kullanılabilir.

Ofis Malzemeleri Stokları Nasıl Kontrol Edilir?

Satın aldığınız ofis malzemeleri için özel bir malzeme stok listesi oluşturarak her araç-gereç için düzenli şekilde envanter sayımı gerçekleştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.