Kartuş Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

25-03-2021 12:31
Kartuş Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Her gün dünyanın dört bir yanındaki ofis ve evlerde, çok sayıda belge ve benzeri evraklar yazdırılır. Kaliteli ve pratik bir yazıcı evrakları yazdırmak için sahip olmanız gereken ana donanımdır. Ancak yazıcılar kartuş olmadan kullanılamaz. Yazıcı kartuşu seçmek çoğu zaman kafa karıştırıcı olabilir. Çok sayıda marka ve model arasından sizin için en doğru ürünün hangisi olduğuna karar veremiyorsanız rehber niteliğindeki önerilerimizi incelemeye ne dersiniz?


Toner ve Mürekkep Kartuş Nedir?

Yazıcınız için en iyi kartuşu seçmeden önce toner ve mürekkep kartuş arasındaki farkı anlamanız oldukça önemlidir. Mürekkep kartuşları, doldurulmuş sıvı mürekkep olan tek üniteli bir kaptan oluşur. Tükenmez kalem mantığında çalışan kartuşları mürekkep bittiğinde yeniden doldurabilir veya tekrar satın alabilirsiniz. Toner ise bir görüntü oluşturmak için toz formda tasarlanır ve bir sayfayı yazdırmak için lazer teknolojisini kullanır. Toner tozu baskı için kullanılan çok rafine bir plastiktir. Toner kartuşları da yedekli veya yedeksiz olarak iki şekilde tasarlanır.

 

Hangi Kartuş Türünü Seçmek Gerekir?

Mürekkep ve toner arasından hangisini tercih etmeniz gerektiği genel kullanımınız, yazıcınız, baskı bütçeniz ve kalite gereksinimleriniz dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır. En iyi seçimi yapmanıza yardımcı olması için maliyet, görüntü kalitesi ve performans açısından toner ve mürekkep kartuşlarının artılarını ve eksilerini değerlendirebilirsiniz.

·Uyum: Kartuş seçmeden önce ilk olarak yazıcınızla uyumlu olduğunu kontrol etmeniz oldukça gerekir. Her yazıcı türüne uyumlu kartuş çeşitleri farklıdır.

·Maliyet: İlk satın alma maliyeti açısından genellikle kartuş fiyatları tonerden daha ucuzdur. Bununla birlikte lazer teknolojisini kullanan tonerler, çok daha büyük bir çıktıya sahip olma eğilimindedir.

·Hız ve Performans: Geçmişte mürekkep püskürtmeli kartuş kullanan yazıcılar lazerlerden daha yavaştı. Ancak günümüzde mürekkep kartuşla çalışan oldukça kaliteli ve hızlı yazıcılar mevcut. Hız ve performans birinci önceliğinizse yenilikleri takip eden bir yazıcıya yatırım yapmalısınız. Ardından bu yazıcıya uyumlu kartuşları seçebilirsiniz.

·Görüntü ve Metin Kalitesi: Lazer yazıcılar genellikle daha hızlı çok yönlü performans sunarken görüntü kalitesi açısından biraz daha geri kalabilirler. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, sıvı kartuş kullandığı için renkleri doğru bir şekilde harmanlamada çok daha iyidir. Bununla birlikte çoğunlukla siyah metinli belgeler yazdırmayı düşünüyorsanız lazer teknolojisine sahip tonerler daha iyi olabilir.


Kartuş Çeşitleri Nelerdir?

İster belirli bir kartuş türü arayın ister gelecekteki baskı maliyetlerinden tasarruf etmeyi amaçlayın kartuş seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler mevcut.

·OEM Kartuşlar: OEM, Orijinal Ekipman Üreticisi anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir kartuş OEM etiketi taşıyorsa yazıcının kendi markası tarafından üretildiği anlamına gelir.

·Uyumlu Kartuşlar: OEM kartuşlara uygun maliyetli bir alternatif sunmak için üçüncü taraf markalar tarafından geliştirilir.

·Farklı Kartuş Paketleri: Bazı mürekkep paketleri aynı anda iki veya daha fazla kartuş satın almanın uygun maliyetli bir yolunu sunar. Bu kullanışlı birimler genellikle hem siyah hem de renkli kartuşları içerir.


Hangi kartuş türü daha iyidir?

Toner kullanılan yazıcılar, yüksek hacimli ve düşük kaliteli baskılar için daha uygundur. Öte yandan mürekkep kartuşlar, düşük hacimli ve yüksek kaliteli baskılar sunar.

 

Bir kartuşta ne kadar ürün bulunur?

Toner kartuşları çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. Bazıları oldukça büyüktür ve 1500 grama kadar ürün sunar.

 

OEM kartuşlar neden daha pahalıdır?

OEM kartuş üreticileri, mürekkep kalitesi ve güvenilirliği sağlamak için yüksek maliyetlerle üretim yaparlar.

 

Kartuşlar ne kadar süre kullanılmadan saklanabilir?

Toner kartuşları kapalı ambalajlarında iki yıla kadar dayanabilir. 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.