Fosforlu Kalemler ile Dikkatinizi Arttırın

25-03-2021 13:28
Fosforlu Kalemler ile Dikkatinizi Arttırın

Mürekkebinin özel fosfor bileşimi sayesinde kağıt üzerinde ışıltılı ve parlak görüntüler bırakan fosforlu kalemler senin de favorin değil mi? Hem eğitim hem de iş hayatında kullanmayı tercih ettiğin en favori kırtasiye ürünlerinden biri olan fosforlu kalem çeşitleri aslında ne çok işe yarıyor bir bilsen... Farklı uçlara, kalınlıklara ve renklere sahip bu eğlenceli kalemler ile yazı, işaretleme, renklendirme ve çizim gibi pek çok şey yapabilirsin. Haydi gel birlikte bu sevimli kalemlerin nasıl da dikkatimizi artırdığını beraber inceleyelim...


Öğrenme ve Hatırlamayı Kolaylaştır

Beyin harika bir organ ancak konu öğrenme ve hatırlama olduğunda bu görevleri yapan merkezler mükemmel bir hiyerarşi içinde çalışır. Öğrenilen her bir bilgi, beyne göre belirli bir önem içerisinde bellekte depolanır. İş hatırlamaya geldiğinde ilk önce en önemli bilgiler asıl belleğe çağrılır. İşte tam da bu noktada fosforlu kalem devreye girer. En sevdiğin renkle işaretlediğin önemli bilgiler, görsel hafıza aracılığıyla güçlü bir uyaran oluşturduğu için beynin ilgili alanında önemi yüksek şekilde kaydedilir. Böylece senin de hatırlaman çok daha kolay olur.

 

Dikkat ve Odaklanmayı Artır

Herhangi bir şeyi okurken dikkatini dağıtan pek çok etkene maruz kalabilirsin. Özellikle iş hayatında yapabileceğin en ufak bir hata, moral bozucu durumlara neden olabilir. Bu tür durumların önüne geçmek istersen fosforlu kalemlerden yardım alabilirsin. Okuduğun şeylerin ya da yazarken belirli bir sıraya göre takip etmek istediğin yerlerin altını veya üzerini çizebilirsin. Böylece hem odaklanma hem de dikkat sorunlarından kolayca kurtulabilirsin. Eğer çok daha fazla önem arz eden yerler varsa Faber Castell metalik fosforlu kalem ile diğer renklerin kombinasyonunu keyfine göre yapabilir, masanı şenlendirebilirsin.


Önemli Yerleri Vurgula

Hem çalışma hayatında hem de öğrencilik zamanında elinden birçok belge, kitap, defter, ajanda gibi doküman geçiyor, değil mi? Okuduğun ya da yazdığın yazılarda senin için en önemli kısımları öne çıkarmak için fosforlu kalemlerin dikkat çekici güzelliğinden ilham alabilirsin. Dokümanların üzerinde yaptığın rengarenk vurgular aradan zaman geçse de tek bakışta fark edileceğinden en çok hangi kısımlara yoğunlaşman gerektiğini biliyor olacaksın. Bu konuda rengarenk Stabilo fosforlu kalem renklerine bayılacağından emin olabilirsin.


Renk Kategorileri Oluştur

Birbirinden canlı ve göz alıcı fosforlu kalem renkleri ile kendine özel bir kategori oluşturmaya ne dersin? Sınava hazırlandığın kitabın ya da teslim etmen gereken projende sana özel bilgi kategorileri oluşturmak için fosforlu kalemlerin yanı başında. Sarı ile işaretlediklerin çok önemli iken yeşil ile işaretlediğin bilgiler ise birbirleri ile ilişkili olabilir. Ya da sen hangi renkleri tercih edersen onlarla kendine bir anahtar liste oluşturabilirsin.

Hatalarını Kolayca Belirle

Çözdüğün test kitabında ya da incelemen gereken bir yazıda hataları tespit etmek için karalama yapmak bazen karmaşaya neden olabilir. Bu zamanlar için fosforlu kalemlerin "Ben buradayım!" diyen gücünden yardım alabilirsin. Parlak görüntüleri ile dikkat çeken fosforlu kalemler ile hatalarını tespit edebilir, konu ile ilgili farkındalığını artırabilirsin. Böylece yeniden hataların ile yanlışlarını incelemek istersen tüm ışıltılı halleriyle dokümanların orada duruyor olacak.


Motivasyonunu Artır

Kağıt gibi yüzeylerde dikkat çeken ve göze çarpmayı artıran fosforlu kalemler çalışma masalarına da güç katıyor. Kalemliğinde, çekmecende ya da çantanda taşıdığın fosforlu kalemlerin ile her an çalışma motivasyonunu ve keyfini artırabilir, çalıştığın alanı rengarenk bir hale getirebilirsin.

 

Fosforlu kalemler çevreye zarar verir mi?

Fosforlu kalemler içerisinde kullanılan mürekkepler su bazlı olduğundan hem insan hem de çevre sağlığı açısından güvenli kullanım sunar.

 

Fosforlu kalemler yeniden kullanılabilir mi?

Fosforlu kalem markaları, pek çok yedek mürekkep olanağı da sağladığından yeniden doldurulabilir özellikler sunar.

 

Fosforlu kalemler fotokopi çekimini etkiler mi?

Parlak renklere sahip olan fosforlu kalemler fotokopi ile çoğaltmalarda dokümanın yeniden okunabilirliğini azaltmaz.

 

Fosforlu kalemler içerisinde hangi renkler vardır?

Temel renkler olan sarı, yeşil, mavi, pembe, turuncu gibi renklerin yanı sıra metalik sarı ve metalik gri gibi çok çeşitli renk çeşitleri de bulunur.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mQLK1V4x8tE

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.